Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvosto framsida

Statsrådets webbplats förnyas. På webbplatsen kan förekomma tillfälliga störningar, brister i innehållet och länkar som inte fungerar.

Befordringar i generalitetet 1.4.2024

försvarsministeriet
Utgivningsdatum 1.4.2024 0.01
Pressmeddelande
Republikens president har beslutat om följande generalsbefordringar inom försvarsmakten från den 1 april 2024: generallöjtnant Janne Alpertti Jaakkola befordras till general och brigadgeneral Sami Heikki Nurmi till generalmajor.

General Janne Jaakkola inleder samma datum sitt arbete som kommendör för försvarsmakten. Tidigare har han bland annat varit strategichef för försvarsmakten, planeringschef och logistikchef för huvudstaben samt stabschef för Björneborgs brigad. Han befordrades till generallöjtnant 2023.
Generalmajor Sami Nurmi inleder också samma datum sitt arbete som strategichef för försvarsmakten. Han övergår till uppgiften från försvarsministeriet, där han har varit direktör för enheten för nationellt försvar. Nurmi har tidigare tjänstgjort bland annat som chef för de riksomfattande försvarskurserna vid försvarshögskolan och som kommunikationsdirektör för försvarsmakten. Han befordrades till brigadgeneral 2021.

Vid försvarsministeriet ges ytterligare information av Sinikka Vahvaselkä, regeringsråd, tfn 0295 140 431.


 
Tillbaka till toppen