Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Finlands och Spaniens ministrar avtalade om samarbete i digitaliseringsfrågor

Kommunikationsministeriet
27.9.2021 18.33 | Publicerad på svenska 28.9.2021 kl. 23.30
Pressmeddelande

Spaniens förste vice premiärminister, ministern för ekonomi och digitalisering Nadia Calviño besökte Finland måndagen den 27 september på inbjudan av kommunikationsminister Timo Harakka.

Vice premiärminister Calviño och minister Harakka diskuterade bland annat dataekonomi, samarbete i digitaliseringsfrågor och cybersäkerhet. Ministrarna enades om att samarbetet mellan Finland och Spanien i digitaliseringsfrågor ska främjas och stärkas genom ett samförståndsavtal.

- Jag är mycket glad över det samarbete som vi avtalade om med minister Calviño. Under sitt besök bekantade sig minister Calviño omfattande med finländskt kunnande och finländska teknologiföretag, konstaterar minister Harakka.

På sitt Finlandsbesök träffade förste vice premiärministern Calviño förutom minister Harakka även finansminister Annika Saarikko och utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Skinnari.

Minister Calviño deltog i en av Business Finland ordnad rundabordsdiskussion med finländska teknologiföretag och besökte campuset Maria 01-startup.

Ytterligare information:

Johanna Juselius, kommunikationsministerns specialmedarbetare, tfn 0295 342 141, johanna.juselius(a)gov.fi

Annina Tikkanen, specialsakkunnig, kommunikationsministeriet, tfn 050 478 3398, annina.tikkanen(a)gov.fi

Pressmeddelande 24.9.2021: Spaniens förste vice premiärminister Nadia Calviño besöker Finland

 
Tillbaka till toppen