Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media

Mediekonferens för EU:s östliga partnerskap i Helsingfors

Utrikesministeriet
28.11.2019 10.07
Nyhet

Den 11–12 december ordnar utrikesministeriet och Europeiska kommissionen konferensen Stronger Together – Eastern Partnership Media Conference om mediernas tillstånd i partnerländerna. Konferensen hålls i Helsingfors och är en del av programmet under Finlands EU-ordförandeskap. Evenemangets syfte är att stödja EU:s politik för det östliga partnerskapet och partnerländernas reformer, civilsamhälle och samhällenas resiliens.

I konferensen deltar journalister, bloggare och unga opinionsbildare från Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldavien, Ukraina, Vitryssland och Finland. Avsikten är att deltagarna får lär sig om de andra ländernas medielandskap och fungerande praxis. Ett centralt tema är hotet i dagens värld mot oberoende medier. Konferensen har planerats i samarbete med utbildningsprogrammet i journalistik vid yrkeshögskolan Haaga-Helian ammattikorkeakoulu. Också Helsingin Sanomat och Yle är utrikesministeriets partner för evenemanget.

Under konferensen talar utrikesminister Pekka Haavisto. Övriga talare är bland annat Helsingin Sanomats chefredaktör Kaius Niemi, den internationellt kända experten på faktakoll Yevhen Fedchenko, den digitala tidskriften MustReads chefredaktör Anne Moilanen och den danska experten på journalisters digitala säkerhet Freja Wedenborg. Yle-journalisterna Helmiina Suhonen och Robert Sundman leder ordet under konferensen.

Tillbaka till toppen