Statsrådet och ministerierna Media
main-mobile-navigation-header
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi
SV

Ny ambassadör till Dublin

Utrikesministeriet 12.4.2019 15.16
Nyhet

Republikens president har vid sin föredragning den 12 april utnämnt en ambassadör till Dublin.

Utrikesrådet Raili Lahnalampi har utnämnts till chef för Finlands ambassad i Dublin från och med den 10 juni 2019. Lahnalampi har innehaft flera internationella uppdrag och hon har omfattande kunnande inom utrikes- och säkerhetspolitik.

Raili Lahnalampi inledde sin karriär vid utrikesministeriet 1986 efter att ha gått Kavaku-kursen i internationella ärenden. Hon har tjänstgjort vid ministeriet i över 15 år, bland annat med uppgifter vid FN och OECD och i Tanzania. Lahnalampi har arbetat som rådgivare för OECD:s generalsekreterare Àngel Gurría och för dåvarande ordförande för FN:s generalförsamling Harri Holkeri. Hon har också varit utrikesråd i riksdagens utrikesutskott i över 10 år. Lahnalampi har varit utrikesminister Soinis kabinettschef sedan juni 2015.

Raili Lahnalampi är juris kandidat från Åbo universitet. Hon har också avlagt diplomstudier i Europas integration och Europarätt vid universitetet i Saarland och fortsatta studier i internationella relationer och internationell rätt vid Notre Dame-universitetet i Förenta staterna. Därtill har hon studerat säkerhetspolitik vid Geneva Centre for Security Policy.

Ytterligare information: Pekka Puustinen, understatssekreterare, tfn 0295 350 228

Tillbaka till toppen