Hoppa till innehåll

This is FINLAND Magazine 2024–2025: mode, speldesign och arbete mot bostadslöshet

utrikesministeriet
Utgivningsdatum 4.6.2024 10.42 | Publicerad på svenska 4.6.2024 kl. 10.43
Pressmeddelande

Den uppdaterade This is FINLAND Magazine har utkommit på engelska. Tidningen behandlar många olika frågor, allt från finskt mode till speldesign och från lycklighet till bastuarkitektur.

This is Finland Magazine 2024-2025

”Den nya This is FINLAND Magazine som riktar sig till en internationell läsarkrets presenterar den finländska kulturen och det finländska samhället på ett övergripande och elegant sätt. Artikeln om Ervin Latimer som passionerat berättar om sin värdebaserade kläddesign gladde mig särskilt. Latimer intervjuades i Pemar Sanatorium vars planerare Alvar och Aino Aalto också starkt följde sina värderingar i sitt arkitektoniska skapande", säger chefen för enheten för offentlig diplomati vid utrikesministeriet Mika Kukkonen.

”Den nya This is FINLAND Magazine visar Finland i många olika intressanta perspektiv. Läsarna får besöka skärgården och svampskogen, de får hälsa på hos tidigare bostadslösa och fundera över den finländska spelbranschen ur en narrativ synvinkel. Bastu har vi inte heller glömt. Vi har också möjlighet att höra av flera människor som flyttat till Finland vad det är som gör att man är så lycklig just i Finland”, säger Kukkonen.

Tidningen är riktad till en internationell läsarkrets och är en del av This is FINLAND-flerkanalssystem.

Det är utrikesministeriet, Business Finland och Sitra som i samarbete ger ut This is FINLAND Magazine. Tidningen delas ut globalt bland annat genom redaktionsrådets distributionskanaler, inklusive Finlands beskickningar. I månadsskiftet juni-juli utkommer tidningen också på tyska, franska, spanska och kinesiska. På ryska publiceras tidningen digitalt och i PDF.

Sanoma Media Finland Oy har svarat för tidningens produktion och visuella uppdatering.

Läs This is FINLAND Magazine 2024–2025:

Mer information

  • Mika Kukkonen, chef för enheten för offentlig diplomati, utrikesministeriet, tfn +358 295 350 390
  • Mika Hammarén, kommunikationsexpert, utrikesministeriet, chefredaktör, tfn +358 295 351 316
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected]
  • Salla Salovaara, Head of International PR & Media, Business Finland, tfn +358 40 526 0100
  • Tuula Sjöstedt, sakkunnig, kommunikation och samhällsrelationer, Sitra, puh. +358 294 618 429
team finland