Vill ditt företag komma in på en ny marknad? Kom och hör vilka möjligheter du har att få stöd och finansiering för ditt företag
Utrikesministeriet och Finnpartnership ordnar i juni två informationsmöten som fokuserar på finländska företags affärsmöjligheter inom olika sektorer och på utvecklingsländernas marknader. Vidare kommer du att få information om vilken typ av stöd och finansiering du har möjlighet att få för att utvidga affärsverksamheten.
Utvecklingsländerna är den snabbast växande marknaden i världen. Där finns efterfrågan på lösningar som hjälper att bygga upp ett välmående och hållbart samhälle. De projekt i Afrika söder om Sahara som får stöd av EU ger nya möjligheter i synnerhet för finländska företag inom gruv-, energi- och vattensektorn och den digitala sektorn.
Informationsmötet Kritiska mineraler och förnybar energi som drivkrafter för tillväxt på tillväxtmarknader
Tid: tisdagen den 4 juni 2024 kl. 9–10.30
Plats: Musikhusets restaurang (Mannerheimvägen 13a, Helsingfors) eller på distans
Du som är aktör inom gruv- och energisektorn, kom och lyssna på vilka möjligheter den afrikanska marknaden har att erbjuda och vilka stöd som står till buds! Välkommen att delta i informationsmötet antingen på plats i Helsingfors eller på distans. På mötet får du höra om nya affärsmöjligheter kring kritiska mineraler och förnybar energi i Afrika, bland annat i Namibia och Zambia.
Utvecklingsländerna är den snabbast växande marknaden i världen. Där finns efterfrågan på lösningar som hjälper att bygga upp ett välmående och hållbart samhälle. Såväl Namibias som Zambias ekonomi grundar sig på gruvindustrin. Den gröna omställningen skapar efterfrågan på finländskt kunnande inom gruv- och vattensektorn i projekt som får stöd av EU, till exempel när det gäller att producera kritiska mineraler eller grönt väte.
Vilka möjligheter finns det för finländska företag? Hurdant stöd och hurdan finansiering är det möjligt att få för att utvidga verksamheten till nya marknader och skapa tillväxt? Hurdana erfarenheter har de finländska företagen?
Vid informationsmötet talar Veston Malango, vd för Namibias gruvhandelskammare, Lasse Moilanen, vd för Mining Finland, Oskar Kass, expert på instrument inom den privata sektorn vid utrikesministeriet, och Julian Blom, direktör för Finnpartnerships projekt Global Gateway.
De 50 först anmälda får möjlighet att delta på plats i Helsingfors, men det går lika bra att delta på distans. I slutet av mötet finns det tid att nätverka och diskutera.
Anmäl dig senast måndagen den 27 maj
Informationsmötet Data och digitalisering som drivkrafter för tillväxt på tillväxtmarknader
Tid: tisdagen den 11 juni 2024 kl. 9–10.30
Plats: Musikhusets restaurang (Mannerheimvägen 13a, Helsingfors) eller på distans
Du som tillhandahåller datatjänster eller digitala tjänster, kom och lyssna på vilka möjligheter den afrikanska marknaden har att erbjuda och vilka stöd som står till buds! Välkommen att delta i informationsmötet antingen på plats i Helsingfors eller på distans. På mötet får du höra om nya affärsmöjligheter kring data och digitalisering i Afrika söder om Sahara.
Utvecklingsländerna är den snabbast växande marknaden i världen. Där finns efterfrågan på lösningar som hjälper att bygga upp ett välmående och hållbart samhälle. Den finländska digitala kompetensen är efterfrågad inom olika samhällssektorer. Det statsägda HAUS Kehittämiskeskus deltar i EU-stödda initiativ där det styr finländska företag till projekt som stärker dataekonomin och informationshanteringen.
Vilka möjligheter finns det för finländska företag inom den digitala branschen? Hurdant stöd och hurdan finansiering är det möjligt att få för att utvidga verksamheten till nya marknader och skapa tillväxt? Hurdana erfarenheter har de finländska företagen?
Vid informationsmötet talar Ilari Lindy, teamledare med ansvar för initiativet Data Governance in Africa Team Europe vid HAUS Kehittämiskeskus, Jani Moliis, Finlands honorärkonsul i Rwanda, strategidirektör vid JBJ Foundation, Oskar Kass, expert på instrument inom den privata sektorn vid utrikesministeriet, och Julian Blom, direktör för Finnpartnerships projekt Global Gateway.
De 50 först anmälda får möjlighet att delta på plats i Helsingfors, men det går lika bra att delta på distans. I slutet av mötet finns det tid att nätverka och diskutera.
Anmäl dig senast måndagen den 3 juni