Hoppa till innehåll

Understöd som kan sökas i mars

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 1.3.2013 9.35
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet stöder projekt i anslutning till bl.a. utbildning, forskning, kultur, idrott och ungdomsarbete. Ministeriet beviljar statsunderstöd beroende på prövning till främst samfund.

I mars går ansökningstiden ut för bl.a. följande understöd:

1.3. Understöd för främjande av kulturexport till Kina och Asien Understödets främsta syfte är att stöda de åtgärder för att öka kulturexporten till Kina som inleddes under kulturprogrammet i anslutning till världsutställningen i Shanghai. Projekten kan även rikta sig till övriga nya marknader i Asien.

15.3. Utvecklingsstöd för föreningsverksamhet 2013-2015 Understödet avser utveckla sport- och idrottsföreningarnas grundläggande verksamhet. Med hjälp av föreningsstödet stärks föreningsverksamhetens kvalitet och den grundläggande verksamheten utvecklas

23.3. Träningsunderstöd för idrottare inom vintergrenar Stipendiet är avsett för idrottare som förbinder sig att bedriva yrkesmässig träning på lång sikt och som bedöms ha möjligheter till framgång i kommande internationella storidrottstävlingar.

28.3. Specialunderstöd för fortutbildningar av läroavtalstyp för högskoleutbildade. Specialunderstödet är ämnat för yrkeshögskolor och universitet för fortutbildningar av läroavtalstyp för högskoleutbildade.

29.3. Statsunderstöd för verksamhet inom registrerade religionssamfund Avsikten med detta understöd är att stödja registrerade religionssamfunds verksamhet. Understöd beviljas på basis av medlemsantalet

Närmare information, anvisningar och blanketter i anslutning till understöden hittar du via länken till varje understöd.