Hoppa till innehåll

Anna Cantell-Forsbom fortsätter som avdelningschef för social- och hälsovårdsministeriets avdelning för klienter och tjänster

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 15.8.2024 13.35
Pressmeddelande

Torsdagen den 15 november utnämnde Statsrådet Anna Cantell-Forsbom till avdelningschef för social- och hälsovårdsministeriets avdelning för klienter och tjänster inom social- och hälsovården. Anställningen gäller från den 1 september 2024 till den 31 augusti 2029.

Utnämningen betyder att Cantell-Forsbom fortsätter i de arbetsuppgifter som hon har nu. Hon har varit vikarie för avdelningschefen för avdelningen för klienter och tjänster inom social- och hälsovården sedan år 2022. Före det arbetade hon från år 2020 till 2022 som direktör för enheten för barn och unga vid social- och hälsovårdsministeriets avdelning för gemenskaper, organisationer och funktionsförmåga. Under åren 1987–2020 var Cantell-Forsbom anställd hos Vanda stad. Hon arbetade i huvudsak i olika lednings- och chefsuppgifter inom småbarnspedagogik och tjänster för barn och familjer, senast som direktör för familjetjänsterna. Cantell-Forsbom har en pedagogie magisterexamen.

Vid avdelningen för klienter och tjänster inom social- och hälsovården bereds och utvecklas ärenden som gäller klientens och patientens ställning och rättigheter, personalen inom social- och hälsovården och social- och hälsovårdstjänsterna. 

Tjänsten söktes av 30 personer.

Mer information

Liisa Perttula, personal- och förvaltningsdirektör, tfn 0295 163 521, [email protected]