Hoppa till innehåll

Förläggningen för asylsökande flyttas till Konnunsuo

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 31.10.2011 12.46
Pressmeddelande -

Inrikesminister Päivi Räsänen har idag den 31 oktober fattat beslut om att flytta verksamheten vid förläggningen för asylsökande i Joutseno till Konnunsuo. Statsrådets finansutskott har förordat anskaffningen.

Behovet av att flytta förläggningsverksamheten beror på att hyresavtalet för förläggningen i Joutseno upphör. Hyresavtalet för lokalerna vid Konnunsuo fängelsefastighet ingås med RH Offices Oy för tiden 1 mars 2012 - 28 februari 2017. Lokaliteterna omfattar 8 775 kvadratmeter. Andra lokaler, som lämpar sig för verksamheten, fanns för tillfället inte att hyra i Sydöstra Finland.

Inledningen av förläggningsverksamhet för asylsökande i fastigheterna i Konnunsuo förutsätter ombyggnadsarbeten. Rekvisitet med anknytning till fängelseverksamhet rivs ner och de inre utrymmena ändras så att de motsvarar en normal flyktingförläggning.

Det centrala målet för förläggningsverksamheten för asylsökande är att förbättra mottagningskapacitetens elasticitet till att bättre motsvara fluktuationerna i antalet sökande. Fastigheterna i Konnunsuo möjliggör en inkvartering av 200 - 450 personer.Förläggningen i Joutseno svarar för att hjälp ordnas för offer eller misstänkta offer för människohandel på riksomfattande nivå. Denna verksamhet kommer att fortsätta i fastigheterna i Konnunsuo.

Närmare information: migrationsdirektör Sirkku Päivärinne, 071878 8630

Päivi Räsänen
Tillbaka till toppen