Hoppa till innehåll

Projektet Företagarens START i Kimitoön i Finland deltar i den europeiska tävlingen för främjande av företagande

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 7.8.2024 9.41
Pressmeddelande

Projektet Företagarens START för företagare i Kimitoön har valts till vinnare av den nationella delen av Europeiska tävlingen för främjande av företagande (EEPA) och kommer att representera Finland i tävlingen. Projektets mål är att stödja nya företagare i Kimitoöns kommun genom att erbjuda strukturerad introduktion till det lokala näringslivet.

EEPA delas årligen ut till de mest framgångsrika aktörerna inom företagsfrämjande och entreprenörskap. På europeisk nivå utser en högt kvalificerad jury de slutliga vinnarna, som tillkännages vid en prisutdelningsceremoni i november 2024. 

Projektet Företagarens START för företagare strävar efter att förbättra entreprenörernas möjligheter att lyckas med sin verksamhet 

Projektet erbjuder ett omfattande rådgivningspaket, utbildningar, workshoppar, sociala nätverk och information. En strukturerad och koordinerad ansats säkerställer att resurserna når rätt målgrupp. Resultaten visar att de resurser som projektet erbjuder gör att nya företagare känner sig bättre förberedda och stöttade, vilket främjar långsiktig affärsframgång. Projektet har också stärkt samarbetet mellan kommunen och den lokala företagarföreningen, vilket stöder ett dynamiskt och hållbart lokalt näringsliv. 

Ytterligare information: 
nationell kontaktperson, konsultativ tjänsteman Jaana Valkokallio, ANM, tel. 0295 064 932
Företagarens START -projektets kontaktperson, näringslivschef Erik Lund, Kimitoöns kommun, tel. 050 583 6541