Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna
Media
Meny

Matti Vanhanen blir finansminister

FinansministerietStatsrådets kommunikationsavdelning 9.6.2020 9.23
Pressmeddelande 396/2020

Republikens president utnämnde politices magister, riksdagsledamot Matti Vanhanen till medlem i statsrådet och till finansminister. Samtidigt befriade presidenten på begäran kandidat i samhällsvetenskaper, riksdagsledamot Katri Kulmuni från uppdraget som finansminister och från medlemskap i statsrådet.

Vid statsrådets allmänna sammanträde som hölls efter presidentföredragningen beslutades om ändringar i ministrarnas arbetsfördelning, ministrarnas ställföreträdare och sammansättningen i ministerutskott och -arbetsgrupper då Vanhanen ersätter Kulmuni.

Vanhanen är statsministerns ställföreträdare. Statsrådet förordnar någon annan minister till ställföreträdare för statsministern för den händelse att statsministern på grund av tillfälligt förhinder inte kan sköta sina uppgifter. Om också den minister som förordnats till statsministerns ställföreträdare har förhinder, sköter den minister som är äldst till tjänsteåren statsministerns uppgifter.

Ytterligare information: Päivi Paasikoski, statsrådets biträdande kommunikationsdirektör, tfn 040 5476 279, statsrådets kansli

Tillbaka till toppen