Statsrådet och ministerierna Media
Meny
Coronaviruset: statsrådets information och råd om koronaviruset samt  det aktuella läget och vanliga frågor på thl.fi

Tutkimus- ja innovaationeuvosto kokoontui ensimmäistä kertaa pääministeri Sipilän johdolla

Valtioneuvoston viestintäosasto 7.9.2016 10.24
Tiedote 358/2016

Tutkimus- ja innovaationeuvosto kokoontui tänään 7. syyskuuta ensimmäisen kerran pääministeri Juha Sipilän johdolla. Neuvosto keskusteli kokouksessaan tutkimus- ja innovaatiopolitiikan tilannekuvasta sekä sopi kokoontuvansa seuraavan kerran lokakuussa päättämään neuvoston työohjelmasta.

Pääministerin johdolla toimiva tutkimus- ja innovaationeuvosto käsittelee valtioneuvoston apuna tutkimus- ja innovaatiopolitiikan kehittämiseen ja yhteensovittamiseen liittyviä kysymyksiä. Neuvoston toimikausi kestää eduskunnan vaalikauden ajan. Valtioneuvoston jäsenet toimivat neuvostossa enintään sen ajan, jonka he ovat valtioneuvoston jäseninä.

Neuvoston puheenjohtajana on pääministeri Juha Sipilä, varapuheenjohtajina toimivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja elinkeinoministeri Olli Rehn. Ministerijäsenenä toimii puolustusministeri Jussi Niinistö. Neuvoston jäseninä toimivat akatemiaprofessori Sirpa Jalkanen (Turun yliopisto), partner Ilkka Kivimäki (Inventure Oy), rehtori Liisa Laakso (Tampereen yliopisto), teknologiajohtaja Jyrki Ovaska (UPM Oyj) ja toimitusjohtaja Antti Vasara (VTT Oy).

Neuvosto päätti kokouksessaan kutsua pysyviksi asiantuntijoiksi valtiosihteeri Paula Lehtomäen (valtioneuvoston kanslia), kansliapäällikkö Jari Gustafssonin (työ- ja elinkeinoministeriö), kansliapäällikkö Anita Lehikoisen (opetus- ja kulttuuriministeriö), pääjohtaja Heikki Mannilan (Suomen Akatemia) sekä pääjohtaja Pekka Soinin (Tekes).

Lisätietoja: tiedeasiainneuvos Erja Heikkinen, p. 0295 330 101 sekä ylitarkastaja Riina Vuorento, p. 0295 330 363, opetus- ja kulttuuriministeriö

Tutkimus- ja innovaationeuvosto
Tillbaka till toppen