Hoppa till innehåll

Minister Tavio besöker Norge

utrikesministeriet
Utgivningsdatum 5.6.2024 8.45 | Publicerad på svenska 5.6.2024 kl. 8.46
Pressmeddelande

Utrikeshandels- och utvecklingsminister Ville Tavio besöker Oslo den 5 juni. Tavio kommer att träffa Cecilie Myrseth som är Norges handels- och industriminister och Bård Vegar Solhjell som leder den norska byrån för utvecklingssamarbete (Norad) samt näringslivsrepresentanter.

Minister Tavio och minister Myrseth diskuterar samarbetet mellan Finland och Norge i de nordliga regionerna, exportfrämjande och andra aktuella handelsekonomiska frågor. Vid mötet med Norads direktör Sohljell behandlas stödet till och återuppbyggnaden i Ukraina samt arbetet med att starkare koppla ihop utvecklingssamarbetet och handeln i utvecklingsländer. Under sitt besök träffar minister Tavio också företrädare för näringslivet som är centrala med tanke på relationerna mellan Norge och Finland, såsom chefen för Näringslivets huvudorganisation Ole Erik Almlid.

”Det nordiska samarbetet är viktigt både för Finland och Norge, och möjligheterna ökar också bilateralt inom flera sektorer, såsom logistik, försvar och handel. Det är väldigt viktigt att de nordliga regionerna som har stora internationella möjligheter att erbjuda, behåller sin livskraft. Att vi behandlar läget i Ukraina och stödet till landet med våra nära partner är betydelsefullt. De nordiska länderna kommer att ha en stor roll i återuppbyggnaden av Ukraina”, säger minister Tavio.

Mer information

  • Reetta Härönoja, utrikeshandels- och utvecklingsministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 295 350 740
  • Christina Lehtinen, ställföreträdande enhetschef, enheten för norra Europa, tfn +358 295 351 787
  • Utrikesministeriets e-postadresser har formen [email protected].