Hoppa till innehåll

Eriikka Koistinen fortsätter som inrikesministeriets kommunikationsdirektör

inrikesministeriet
Utgivningsdatum 13.9.2023 14.27
Pressmeddelande

Onsdagen den 13 september utnämnde statsrådet politices magister Eriikka Koistinen till inrikesministeriets kommunikationsdirektör för tiden 18.9.2023–17.9.2028.

Eriikka Koistinen har varit kommunikationsdirektör vid inrikesministeriet sedan 2018. Tidigare har hon varit kommunikationschef vid social- och hälsovårdsministeriet och skött kommunikationsuppgifter bland annat vid Esbo stad och kommunikationsministeriet.

- Under de senaste åren har kommunikationen vid vårt ministerium i stor utsträckning gällt olika kriser. Vi har informerat om coronarestriktionerna, ukrainska flyktingar, hjälpen till Ukraina och nya hot mot den inre säkerheten. Till följd av Rysslands anfallskrig mot Ukraina har vi i fråga om kommunikation förberett oss på hybridpåverkan på många sätt. I år satsar vi på att främja finländarnas egen beredskap, säger Koistinen.

- Samtidigt har vår grundläggande kommunikationsuppgift inte förändrats: framför allt informerar vi så öppet och begripligt som möjligt om de frågor i regeringsprogrammet som bereds hos oss och om deras betydelse för människorna. 

Inrikesministeriets kommunikationsenhet har till uppgift att leda, utveckla och genomföra ministeriets kommunikation. Kommunikationsdirektören leder kommunikationsenheten och hör till ministeriets ledningsgrupper. Till ansvarsområdet hör även kommunikationssamarbete inom statsrådet och ministeriets förvaltningsområde.

Ytterligare information:

Kirsi Pimiä, kanslichef, tfn 0295 418 803, [email protected]