Hoppa till innehåll

Minister Rydman deltar i marinindustrins Team Finland-besök till Nederländerna

arbets- och näringsministeriet
Utgivningsdatum 7.10.2024 13.29
Pressmeddelande
Elinkeinoministeri Wille Rydman

Näringsminister Wille Rydman besöker Haag i Nederländerna den 8 oktober 2024 som en del av en exportfrämjande Team Finland-resa till landet som fokuserar på marinindustrin

Vid ett seminarium som hålls vid Finlands ambassad diskuteras möjligheterna till bilateralt samarbete mellan länderna inom marinindustrin. Förutom näringsministern talar också bland annat Nederländernas myndigheter och representanter för företagen i branschen.
 
Minister Rydman besöker tillsammans med företagsdelegationen också bolaget Royal IHC inom marinindustrin i Rotterdams hamn. Bolaget är en av Nederländernas största aktörer med fokus på fyra huvudsegment: offshore-fartyg, muddringsfartyg, militärfartyg och fartyg som används för minröjning.

”Företagen inom den nederländska och finska marinindustrin har goda förutsättningar att fördjupa samarbetet och nå framgång. Finland är en föregångare i världen när det gäller smarta lösningar, utsläppsfri teknik och arktisk marinkompetens. Målet är att förbättra den europeiska marinindustrins konkurrenskraft och att utveckla dess leveranskedjor i en alltmer oberoende riktning. Detta erbjuder goda samarbetsmöjligheter för aktörerna inom marinindustrin i Finland och Holland”, konstaterar näringsminister Rydman.

Nederländerna har redan länge varit ett av Business Finlands målländer inom marinindustrin i Europa, där man långsiktigt har strävat efter att skapa och upprätthålla centrala myndighets-, slutkunds-, förenings- och forskningsinstitutsnätverk inom branschen.

De företag och sammanslutningar som deltar i Team Finland-besöket är Allstars Engineering Group, Adwatec, Koja, Marioff Corporation, Finnish Defence and Aerospace Industries PIA, Promeco Group, Siili Solutions, Wärtsilä och Uwira.

Mer information
Lars Aikala, näringsministerns specialmedarbetare, tfn 029 504 7330
Leila Vilhunen, näringsministerns tjänstemannamedarbetare (EU-ärenden och internationella frågor), arbets- och näringsministeriet, tfn 029 504 7120