Statsrådet och ministerierna Media
Meny

Coronavirus

Principbeslut om rekommendationer om munskydd och distansarbete

13.8.2020 12.50
SRK

Vid statsrådets allmänna sammanträde torsdagen den 13 augusti fattade regeringen principbeslut om att utfärda rekommendationer om användning av munskydd och om distansarbete. Regeringen diskuterade frågan vid sin överläggning som började i går och fortsatte i dag.

I presskonferensen deltog statsminister Sanna Marin och ansvariga tjänstemän.

Videoupptagning av presskonferensen

Budgetförslag för 2021 publicerat

13.8.2020 9.28
FM SRK

Finansministeriets budgetförslag för 2021 har nu publicerats i sin helhet på budjetti.vm.fi. Regeringen behandlar budgetförslaget vid sin budgetmangling den 14.–15. september.

Ministeriernas pressmeddelanden om budgetpropositionen
Förtroende och hållbar tillväxt i hela Finland (pressmeddelande 12.8)




Hälsosäkerheten vid gränserna förbättras genom nya åtgärder för att förhindra spridning av coronaviruset

11.8.2020 17.45
SHM

Resenärer som kommer till Finland från så kallade riskländer kommer i fortsättningen att omfattas av fler åtgärder för att förhindra spridning av coronaviruset. Sådana åtgärder är till exempel ett officiellt beslut om karantän eller en skyldighet att genomgå ett coronavirustest. Ärendet bereds för närvarande, och målet är att den nya verksamhetsmodellen snabbt ska kunna tas i bruk.

Videoupptagning av presskonferensen 10.8 | YouTube
Presentationsmaterialet (på finska)



Söker du information om coronaviruset på andra språk?

Regeringens pressmeddelanden på nordsamiska, enaresamiska, skoltsamiska, estniska, ryska, somaliska och arabiska samt finlandssvenskt teckenspråk.

Flerspråkigt material

Se även

Regeringens lagstiftningsplan

Regeringens lagstiftningsplan

Lagstiftningsplanen ger en aktuell översikt av läget för beredningen av regeringspropositioner och en uppskattning av när statsrådet ska behandla ett lagförslag och fatta beslut om att lämna det till riksdagen.

Lagstiftningsplanen (på finska)

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet

Regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering den 10 december 2019.

Regeringsprogrammet

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

Information om brexit

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 10 december 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 76:e regering, som leds av statsminister Sanna Marin. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Marins regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Marins regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917

Tillbaka till toppen