Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.

Statsminister Antti Rinne och Googles verkställande direktör Sundar Pichai presskonferens

20.9.2019 8.51
SRK
Statsminister Antti Rinne och Googles verkställande direktör Sundar Pichai presskonferens

Efter sitt möte håller statsminister Rinne och verkställande direktör Pichai en presskonferens fredagen den 20 september 2019 ca kl. 10.10 där de redogör för vad de diskuterat vid mötet. Presskonferensen kan följas i direktsändning på adressen vn.fi/live. Foton från mötet publiceras på statsrådets Flickr-konto.

Bilder
Rundabordsdiskussion på hög nivå om potentialen för digitalisering inom teknik, kunnande och data
Google.com: Unleashing digital opportunities in Europe

Presskonferens


Statsrådets allmänna sammanträde 19.9.2019
Rauma Marine Constructions och Saab blir huvudsakliga avtalsparter för Pohjanmaa-klassen

19.9.2019 14.27
FSM
Rauma Marine Constructions och Saab blir huvudsakliga avtalsparter för Pohjanmaa-klassen

Vid sitt allmänna sammanträde den 19 september 2019 har statsrådet gett Försvarsmaktens logistikverk fullmakt att ingå ett skeppsbyggnadsavtal och sluta ett upphandlingskontrakt om ett stridssystem för Marinens fartyg i Pohjanmaa-klassen. De fartyg i Pohjanmaa-klassen som beställs i och med projektet Flottilj 2020 byggs av Rauma Marine Constructions-koncernens (RMC Oy och RMC Defence Oy) varv i Raumo. Svenska Saab AB har genom anbudsförfarande valts till leverantör av fartygens stridssystem.
Beslut vid statsrådets allmänna sammanträde (delvis på svenska)
PresskonferensSe mer...

Se även

Biblioteksrunda

Biblioteksrunda

Under sommaren reser statsminister Antti Rinnes regering runt i landet för att diskutera sitt regeringsprogram med finländarna. Diskussionsmötena ordnas på bibliotek.

Kalender

Information om brexit

Information om brexit

På dessa sidor har vi sammanställt information om Storbritanniens utträde ur EU och landets framtida relation med EU. Här finns information om bland annat förhandlingsprocessen och utträdesavtalet, och om hur brittiska och finska medborgare och företag ska förbereda sig för ett avtalslöst utträde.

vnk.fi/information-om-brexit

Regeringsbildningen

Regeringsbildningen

En video på två minuter visar hur regeringsbildningsprocessen framskrider steg för steg, från riksdagshuset till Statsrådsborgen. Informationen finns också i skriftlig form.

Video
Mer information om utnämning och konstituering av statsrådet


 

Statsrådet

Statsrådet

Med statsrådet avses Finlands regering, som består av statsministern och ett behövligt antal andra ministrar. Med statsrådet avses också det beslutsorgan som består av statsrådets allmänna sammanträde och ministerierna.

Information om statsrådet

Den sittande regeringen

Den sittande regeringen

Den 6 juni 2019 utnämnde republikens president det självständiga Finlands 75:e regering, som leds av statsminister Antti Rinne. Regeringen består av Finlands Socialdemokratiska Parti, Centern i Finland, Gröna förbundet, Vänsterförbundet och Svenska folkpartiet i Finland. I Rinnes regering ingår 19 ministrar.

Statsminister Rinnes regering

Finlands regeringar

Finlands regeringar

Du kan söka bland Finlands regeringar, regeringarnas sammansättningar och regeringsprogram under hela självständighetstiden, från och med 1917. Här hittar du också information om Finlands nuvarande och tidigare ministrar.

Regeringarna och ministrarna från och med 1917